Nikako nemojte jesti posle osam uveče. Ugojićete se a da to niste ni primetili. I ne samo da ćete se ugojiti nego nije dobro da stomak vari cele noći.

Ne stignete od porodičnih i drugih obaveza da večerate do pola osam, volilte grickalice dok gledate omiljenu seriju, probudite se usred noći i ne znate šta ćete sa sobom osim da otvorite frižider i najedete se za sve pare.

U jednom eksperimentu u kome su učestvovale gojazne žene utvrđeno je da su one koje su večerale do osam sati, koje nisu jele preko noći smršale za četiri kilograma posle tri meseca. Sjajne vesti, bez dijete, bez odricanja tako slatkih grickalica samo promenom vremena kada su večerale vitak stručić je počeo da se nazire. Takođe, zbog smanjenja masnoća smanjen je i holesterol.

Naučnici naglašavaju kada se za doručak jede veća količina i to masnije hrane nije isto kao kada se to isto jede uveče. Posle doručka čovek troši ono što je pojeo a uveče se prave naslage masti i povećava se nivo šećera u krvi.

Ista hrana koju jedemo preko dana i uveče ima drugačiji efekat.

Zna se da kasno jedenje podstiče i rast loših mikroba u organizmu što može da izazove upale u našem telu.

Usvojite dobre navike a ako vam se učini da ste preko noći gladni a dobro ste večerali znajte da vas organizam vara. Odolite iskušenju, popite malo vode i nastavite da spavate. Bićete ponosni na sebe jer ste odoleli lošim navikama.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime