Prema mišljenju stručnjaka, doručak je jedan od najvažnijih preduslova za rast i razvoj svakog deteta. Sama reč doručak u bukvalnom prevodu sa engleskog break – fast znači prekid posta, vreme kada se organizam nakon dugog noćnog sna ponovo snabdeva hranjivim materijama i energijom.

Doručak obezbeđuje energiju za normalno funkcionisanje organizma, kao i 20-25% nutrijenata koje treba uneti tokom dana. Bitno je da doručak sadrži različite vrste namirnica, kao što su žitarice i voće. Žitarice i proizvodi sa žitaricama su ključni  deo ishrane i obezbeđuju najveći deo energije neophodne za svakodnevno funkcionisanje. Hrana napravljena sa celim zrnom žitarica je izvor minerala kao što su fosfor, kalijum, kalcijum, gvožđe i selen.

Zato biste mogli da isprobate Nestlé žitarice za doručak koje imaju veoma bogat asortiman proizvoda, obogaćenih vitaminom D, kalcijumom i gvožđem. One su dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba dece za vitaminima i mineralima. Na primer, porcija od 30g Nestlé žitarica za decu je dobar izvor kalcijuma jer obezbeđuje 15% preporučenog dnevnog unosa i pre dodavanja mleka. Takođe, jedna porcija zadovoljava 18% dnevnog unosa vitamina D, koji se naziva i „sunčev vitamin”, jer ga telo proizvodi kada je izloženo sunčevoj svetlosti.

Sve dečije Nestlé žitarice za doručak sadrže celo zrno kao glavni sastojak.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime