Sigurno sedite kod kuće i smrtno uplašeni od svinjskog gripa izbegavate izlazak među ljude. Ipak, umesto novog gripa ove četiri navike će vas sigurnije ubiti nego obična prehladica.

Pušenje

Pušenje je najštetnija stvar koju možete da učinite svom organizmu. Uzrokuje srčani udar, moždani udar, rak pluća i grla. Nemojte čekati ni sekund zato što uskoro može da bude prekasno.

Brza hrana i crveno meso

Ako se vaša ishrana sastoji od brze hrane, crvenog mesa, puno masnoća i šećera, imate velike šanse da loše završite. Srčana oboljenja, gojaznost i karcninomi vrebaju. Umesto mesa i testenina pojedite komad voća ili još bolje povrća.

Alkohol

Previše alkohola je naravno loša ideja, ali čak i male količine koje svakodnevno konzumirate mogu da vas odvedu kod doktora. Čaša vina uz večeru je zdrava, ali flaša svakog dana će vam vrlo brzo napraviti probleme. Prebacite se na sveže voće ili običnu vodu.

Nedostatak aktivnosti

Dugo radite, a na poslu samo sedite. Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti nije vam ni na kraj pameti. Ako ne želite da završite u bolnici ili na lekovima protiv depresije pod hitno se bacite na sport, pojačajte imunitet i ulepšajte život.