lg

Narodni lekovi

Većina čak i ima smisla

Novinarka "Daily Maila", Victoria Lambert je istražila poznate narodne lekove pred ovu zimu. Otkrila je da su neki veoma efikasni.

 

Hladan tuš protiv proširenih vena

 

Tačno je, kažu doktori. Hladan tuš je odlično rešenje pošto se tada vene skupljaju a bol se smanjuje. Stručnjaci savetuju i da legnete i podignete noge u vis kako bi se oslobodio pritisak sa oštećenih vena.

 

Pritisnite desni da biste zaustavili krvarenje iz nosa

 

Narodni lek ima smisla, pošto krv u nos dolazi iz nekoliko izvora. Simon Payne, vaskularni hirurg u bolnici Spire Southampton, tvrdi da je krvarenje moguće zaustaviti i ako rukama pritisnete deo između očiju, jer se i tu nalaze arterije.

 

Kašljite kada primate injekciju kako bi vas manje bolelo

 

Kašljanje uzrokuje nagli i privremeni rast pritiska u grudima koji ne dozvoljava prenošenje bola kroz kičmenu moždinu.

 

Duvajte u palac i smirite lupanje srca

 

"Duvanje u palac zaista pomaže jer se time produbljuje disanje i umiruje se lupanje srca. Kiseonik je prirodni protivotrov za visok adrenalin", kazao je dr. Arun Ghosh iz bolnice Spire u Liverpoolu.

 

Sisanjem leda umanjićete zubobolju

Zubari kažu da ovo može da pomogne pošto će led smanjiti bol. Pored  leda provereni narodni lek je i da stavite malo rakije na zub.

Kašika šećera protiv štucanja

"Šećer verovatno prekida štucanje tako što verovatno zadržite dah dok progutate šećer, čime se trenutno zaustavlja refleksni grč", smatra lekar Nick Roland.

Čarape leče nesanicu

Stari kažu da ćete lakše zaspati ukoliko su vam tople noge. Naučnici kažu da je to moguće pošto ukoliko su stopala topla unutrašnja temperatura tela se izjednačava, pa je ljudima mnogo lakše da padnu u san.

Na ranu stavite biber

Biber ima antibakterijsko dejstvo i pomaže zgušnjavanje krvi, tako da je ovaj narodni lek dokazan, kaže doktorka Cathy Wong.

2 thoughts on “Narodni lekovi”

  1. pitala sam druga koji sudira medicinu i kaze da nista nije tacno sto se tice medocone curenja krvi iz nosa i zaustavljanju bola

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *