Bez hrane se ne može a bez ove o kojoj danas govorimo ne bi trebalo da prođe ni jedan dan. Ovo je hrana koja hrani vaš mozak, on radi bolje i brže. 

 
Kupus
 
Kupus je odličan izvor energije fitokomponenata, kao i omega 3 koji su neophodni za zdravlje mozga. Omega 3 masti štite od depresije, dijabetesa. Celuloza u kupusu smanjuje nivo šećera u krvi što doprinosi boljoj funkciji mozga. Kupus ima vitamin C, provitamin A i vitamin K. 
 
Zobene pahuljice
 
Kada jedete zobene pahuljice podstičete rad mozga. One poboljšavaju moždane funkcije kao što su pamćenje, pažnja, mišljenje i što je veoma važno, povećavaju nivo serotonina koji utiče na raspoloženje. Zobene pahuljice regulišu i nivo šećera u krvi, smanjuju holesterol, uklanjaju upale, odlične su za kardiovaskularni sistem, daju snagu organizmu, neki stručnjaci kažu da štite od raka.
 
Semenke
 
Orasi, lešnici, bademi su odlična hrana za mozak. Puni su proteina i masnih kiselina, imaju i puno arganina koji utiče na hipofizu. Semenke podmlađuju mozak.
 
Braon pirinač
 
Braon pirinač pbooljšava rad nevrnog sistema, ubrzava metabolizam, reguliše uticaj kalcijuma koji je važan za nerve. Vitamina E u braon pirinču je dragocen.
 
Riba
 
Riba ima proteine koji su važna komponenta za nervne ćelije neophodne za normalno funksionisanje mozga. Riba je puna i omega 3 masti koje štite mozak i poboljšavaju njegov rad i razvoj, pa je treba davati deci. Dragocene su sardine, losos, skuše, iverak, brancin uhvaćen u moru.