Znamo da volite čips i McDonalds, ali vaš organizam ipak više voli neke druge stvari. Magazin Askmen napravio je ultimativni izbor hrane koju bi ste trebali da konzumirate baš svakog dana, i koja će vam pružiti zdravlje, dobar izgled, sreću u životu i ljubavi i još mnogo toga. Evo je tajna skrivana vekovima:  

Paradajz – Sadrži snažan antioksidans likopen. Dobre osobine ovog povrća ne gube se ni kuvanjem, a likopen, karotenoid koji ovom povrću daje crvenu boju, jedan je od najboljih prirodnih lekova protiv raka dojke i prostate. Bogat je vitaminima C i A, a sadrži i vlakna neophodna za varenje.
 
Jogurt – Bogat kalcijumom i aktivnim probiotskim kulturama koje regulišu varenje, smanjuje holesterol i jača imunološki sistem organizma. Jogurt je bogat proteinima i vitaminom B12.
 
Avokado – Veoma je bogat kalijumom i glutationom, koji uništava slobodne radikale u organizmu. Avokado sadrži i nezasićene masti koje podižu ‘dobri holesterol’ u krvi, i velike količine vitamina E koji sprečava starenje ćelija.
 
Zeleno lisnato povrće – Pregršt kalijuma učiniće zdravim vaše kosti i zube i smanjiti rizik od osteoporoze. Spanać, blitva i zelena salata sadrže vitamine A i C, vlakna kao i mnoge druge važne vitamine.
 
Losos – Masna riba je bogata omega 3 masnim kiselinama koje telo ne može da proizvede već se jedino unose hranom. Omega 3 masne kiseline ključan su faktor u lečenju bolesti srca, krvotoka, degenerativnih bolesti i različitih upala. Losos je bogat i vitaminima B kompleksa, magnezijumom, fosforom i proteinima.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime