Naći pravu meru, uz adekvatnu zaštitu – preporuka je stručnjaka za bezbedno uživanje u sunčanju. Sunčevi zraci obezbeđuju nam D vitamin i popravljaju raspoloženje, ali njihovo štetno dejstvo ogleda se u izgoreloj koži i potencijalno ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Kako biste iskoristili sve dobrobiti sunca, Olival kozmetika nudi široku paletu proizvoda za zaštitu od štetnog UV A i UV B zračenja za decu i za odrasle. Preparati sa zaštitnim faktorom 30, 40 i 50, kao i preparati za ubrzano tamnjenje, namenjeni su osobama svetlijeg tena, dok će tamniju kožu od sunca odlično zaštititi preparati sa faktorom 8, 12 i 20.

Svi preparati sadrže kombinaciju mineralnih i hemijskih filtera koji pokrivaju UV  A i UV B spektar sunčevih zraka. Obogaćeni su visokim procentom prirodnog maslinovog ulja i kakao maslaca, pa istovremeno štite i neguju kožu, osiguravaju joj dodatnu vlažnost i podstiču ravnomernu preplanulost. Lako se razmazuju i mirišu na kokos.

Dečija krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50 namenjena je osetljivoj koži mališana, a preporučuje se i za osobe izrazito osetljive na sunce. Blaga emulzija na bazi susamovog i bademovog ulja je vodootporna, brzo se upija i daje koži vlažnost. Ne sadrži parabene, mineralna ulja, veštačke mirise i boje, pa je hipoalergena i za najosetljiviju dečiju kožu.

Mleko za sunčanje za decu sa zaštitnim faktorom 50, osim što je bez parabena, parafina i mirisa, intenzivno štiti osetljivu kožu. Zaštita se temelji na kombinaciji mineralnih i hemijskih filtera obogaćenih maslinovim uljem, kakao maslacem i aloe verom. Za postizanje optimalne zaštite, mleko je potrebno naneti neposredno pre izlaganja suncu i zatim ponoviti nanošenje na svaka dva do tri sata. Namenjeno je deci starijoj od tri godine, a mlađima se ne preporučuje direktno izlaganje suncu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime