Samo u snu! Nova brza dijeta tvrdi a možete izgubiti par kilograma dok spavate. Zvuči kao belebetanje, ali Kerolajn Epovijan, stručnjak za gojaznost i autorka nove knjige “Dijeta preko noći”, tvrdi da možete smršati do jednog kilograma preko noći i do 4 kilograma tokom nedelje, piše New York Post.
 
Ključ je da sačuvate i izgradite mišićnu masu koja pomaže u ubrzavanju metabolizma. Što su mišići vitkiji, metabolizam je brži i sagoreva se više kalorija. U drugim dijetama, telo primećuje značajno smanjenje unosa hrane i odmah traži mišiće za dodatnu energiju. Vi smršate, ali postanete slabi da bi na kraju metabolički proces usporio i prestajete da gubite kilograme.
  
Međutim, ishrana bogata proteinima sagoreva masti a ne mišiće. Dakle, šnicle, salate i voće su pun pogodak i ne odričete se gotovo ničega sem što smanjujete ugljene hidrate na minimum. Uveče vam je dozvoljena i čaša vina.
 
Većina kalorija se sagoreva dok odmarate, a obično – dok spavate. “Potrebno vam je 8 sati sna da bi se ovo odigralo kako valja”, kaže dr Apovijan. “San je veoma važan deo dijete. Ako spavate 6 ili manje sati tokom noći, stvara se stres i hormon gladi grelin koji se stvara u stomaku odlazi do mozga i govori da ste gladni!”

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime