Loša ishrana muškaraca je bila analizirana u raznim istraživanjima. Konstatovano je da muškarci ne vode dovoljno računa o ishrani, da preteruju sa nekim namirnicama a neke i ne uvrste u jelovnik.

Generalno muškarci češće nego žene jedu brzu hranu za ručak, vole više šniclu od ribe a ima toga još.

Evo još loših navika muškaraca u ishrani.

Istraživanja su pokazala da većina muškaraca voli ishranu bogatu životinjskim proteinima i mastima. Zna se da preterana upotreba ovih namirnica može prouzrokovati rizik od srčanih oboljenja.

I inače muškarci misle da više proteina na tanjiru povećava kondiciju i mišiće. Višak proteina znači i višak kalorija što se onda pretvara u masti.

Muškarci radije jedu šniclu od ribe i morskih plodova. Zna se da riba sadrži odličan izbor omega 3 masnih kiselina koji su veoma zdravi za srce. Stručnjaci kažu da treba jesti najmanje dva puta nedejno ribu. Preporučuju tunu, sardine, lososa.

Muškarci u ishrani veoma vole da koriste raznovrsne suplemente i vitamine. U njihovom korišćenju treba se konsultovati sa lekarima. I što je još bitnije, jesti zdravu hranu u kojoj se nalaze sve potrebne materije za zdrav život. Podsećamo da su recimo krompir i paprika odličan izvor vitamina C i kalijuma a paradajz i crvena paprika smanjuju rizid od raka prostate.

Jedenje dok se radi ili vozi nikako nije preporučljivo. Ako se ne razmišlja o onome što se jede čovek može biti stalno gladan.

Oni koji rade dobar deo dana skloni su da glavni obrok prebace u kasne večernje sate. To nikako nije dobro jer telo efikasnije obrađuje hranu tokom dana nego u kasnim noćnim satima.

Oni koji često poručuju hranu uvek će pojesti više nego što su gladni i nego što im treba. Često ova hrana ima više masti nego što treba što nikako nije dobro.

Alkohol je takođe problem kod muškaraca. Dva pića dnevno je dovoljno. Pije se sa prijteljima u kafiću posle napornog dana ili kod kuće, pije se kada se dobro obavi neki posao, pije se zbog problema u kući. Da to ne bi prešlo u naviku treba biti oprezan i odlučan.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime