Ako ste mislili da strasno ljubljenje postoji samo zbog uživanja veoma ste se prevarili. Naučnici su ustanovili da postoji i praktičan razlog postojanja.
Poljubac zapravo ima funkciju prenošenja bakterija i virusa među partnerima, što povoljno utiče na jačanje imuniteta, kažu profesori sa britanskog Univerziteta Leeds. Ova funkcija je veoma značajna pošto je ljubljenje zapravo veoma dobro za imunitet oba partnera, što je posebno značajno za vreme trudnoće, a načunici tvrde da je upravo to osnovni razlog postojanja ljubljenja.

"Citomegalovirus koji se nalazi u pljuvački u normalnim okolnostima ne uzrokuje probleme. Međutim, u trudnoći može biti vrlo opasan i može prouzročiti smrt nerođenog deteta ili oštećenje ploda. Kada žena primi citomegalovirus od muškarca, i to putem poljupca, njena pljuvačka se menja, a njen imunitet se prilagođava", pojasnio je dr Colin Hendrie dodajući da je za optimalnu zaštitu dovoljno ljubljenje iste osobe tokom šest meseci. Eto, kada već sve znate ljubite se što više i pojačajte imunitet za ovu zimu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime