Jedva čekate da se bućnete u morsku vodu! Naravno, baš kao i mi. Pre toga skoknite do apoteke i kupite ove lekove bez kojih mi nikada ne idemo na put. Mogu da vam pomognu u mnogim situacijama.

 

Panadol
Dobar protiv različitih bolova, a mnogi doktori kažu da ga treba uzimati umesto super popularnog Brufena koji se pokazao štetnim. Može da se koristi i kao odličan lek za temperaturu.
Cena: 250 dinara
 
Flasteri
Putovanje bez flastera može da bude veoma neugodno. Bilo da imate problem sa novim sandalama koje vas žuljaju ili vas je gricnula Velika Bela na ronjenju flasteri će vam pomoći da se rešite muka.
Cena: 150 dinara
 
Probiotik
Promena mesta boravka znači i promenu hrane i vode. Organizmu se to možda neće baš odmah dopasti, zbog čega se mogu pojaviti stomačne tegobe. Probiotik sadrži milijarde "dobrih" bakterija koje će pomoći vašem varenju.
Cena: 200 dinara
 
 
Aktivni ugalj
Aktivni ugalj rešava stomačne probleme brzo i efikasno, a pritom nema nikakve štetne efekte. Postoje doktori koji savetuju njegovo uzimanje čak i preventivno. Aktivni ugalj se koristi za dijareju ili trovanja a može čak i da pročisti vodu.
Cena: 100 dinara
 
 
Pressing
Za slučaj da vam se pojavi alergijska reakcija uvek je potrebno da uz sebe imate neki antihistaminik. Pressing je najpopularniji. Za slučaj da počnete da kijate ili vas ubode neki insekt ponesite ovaj lek i izbegnite neprijatnosti ili smrt.
Cena: 130 dinara
 
  
Antibiotici
U konsultacijama sa vašim doktorom ponesite neki antibiotik širokog dejstva. Obratite pažnju na alergijske reakcije. Nikada ne znate kakva upala može da se razvije, a u inostranstvu je kupovina lekova skupa ili nemoguća bez recepta.
Cena: od 300 dinara
 
 
Autan
Sprečite komarce da vam upropaste odmor i ponesite stari dobri Autan. Postoje pakovanja za one sa osetljivom kožom pa čak i za decu. Ukoliko ne volite sprej tu su i stik verzije koje zauzimaju i manje mesta.
Cena: 250 dinara
 
 
Kafetin
Jedini lek za glavobolju koji mi priznajemo je – Kafetin. Za slučaj da preterate sa noćnim prodovom ponesite par komada koji će vam pomoći da se rešite bola. Dobra stvar je što je jeftin i proveren.
Cena: 100 dinara
 
 
Tigrova mast
Multifunkcionalna Tigrova mast će vam pomoći u različitim situacijama. Bilo da su vas izujedali insekti, imate sportsku povredu ili bol u leđima dobro je imati pri sebi malu crvenu kutijicu sa kineskim slovima
Cena: 50 dinara