Većina lekova ima i neke nuspojave koje mogu da budu korisne ili pomalo neočekivane. Evo ih najčešće, ali ipak nemojte eksperimentisati sa lekovima bez konsultacija sa vašim doktorom.

Aspirin leči depresiju

Najmanje 6 meseci uzimanja Aspirina će navodno biti baš dobro u borbi protiv depresije.

Lekovi za pritisak smanjuju gojaznost

Lekovi za izbacivanje tečnosti dovode do mršavljenja. Ipak, dolazi do gubitka tečnosti a ne masnoća, što nije dobra ideja.

Kapi za oči i gušća kosa
Neki sastojci u kapima za oči stimulišu pojačan rast dlaka na telu. Rezultat je gušća gosa ili mesto gde mažete kapi. Problem je što će vrlo verovatno dlake početi da rastu i na mestima na kojima to ne želite.

Lekovi za dijabetes
Neki lekovi za ovu bolest smanjuju i rizik od javljanja raka. To ipak ne znači da bi trebalo da ih uzimaju ljudi koji nemaju dijabetes.

Kontracepcijske pilule i zaštita od raka

Pilule štite od raka, čak i nekoliko godina od kada žena prestane da ih koristi. Rizik je manji za 20 posto, ali ove pilule donose i neke probleme pa ih treba veoma oprezno koristiti.

Lekovi za snižavanje holesterola jačaju libido

Lekovi za holesterol su dobri za muški libido i deluju kao afrodizijak. Oni čak i poboljšavaju erekciju, a istraživanja pokazala se da neki muškarci reaguju bolje nego na Viagru.