Kon: Sa punom odgovornošću pozivam roditelje da vakcinišu decu!

Da li može jasnije?

Cenjeni epidemiolog Predrag Kon rekao je da sa „punom moralnom i etičkom odgovornošću“ poziva roditelje da vakcinišu decu kako ih ne bi dovodili u situaciju u kojoj mogu da obole.

Kon je na skupu u zgradi opštine Stari grad ocenio da je situacija u Srbiji po pitanju malih boginja ozbiljna zbog pada obuhvata imunizacije i da su najugroženija deca u vrtićima, gde ih trećina nije vakcinisana. Dodao je da neće pomoći ako roditelji odluče da decu ne vode u vrtiće, jer je to bolest koja ide u talasima.

Ostali uzrasti su zaštićeni jer se epidemiološki bedem stvarao 40 godina, rekao je Kon i dodao da bi stepen imunizacije i sada kao i tada trebalo da bude 95 odsto.

Kon je ocenio da su predimenzionirani navodi o negativnim efektima vakcine.

Prema rečima dečjeg psihijatra Instituta za mentalno zdravlje Milice Pejović Milovančević, Svetska zdravstvena organizacija je 1999. godine demantovala, zabranila i povukla rad u kome je godinu dana ranije na studiji od 12 slučajeva vakcina dovedena u vezu sa autizmom. Ona je dodala da je uzrok autizma nepoznat. Uzrok nije vakcina već starost roditelja, rekla je ona. izvor: b92

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *