Mnogi od nas maštaju o putovanjima i pravimo planove i istražujemo mesta na koja bismo mogli da odemo, proveravamo cene karata i čitamo iskustva. Čak i kada nemamo novac za putovanje, mi istražujemo cene, gledamo znamenitosti i maštamo.

Novo istraživanje je pokazalo da 48 odsto ispitanika odlazi na sajtove vezane za putovanja dok jede, a 65 odsto je priznalo da to rade čak i onda kada nemaju novca da bilo gde odu.

Tri četvrtine ispitanih najviše vremena provodi čitajući komentare i iskustva drugih onda kada treba da putuju, a 34 odsto se u potpunosti oslanja na ocene na sajtovima za putovanja.

Savete prijatelja i roditelja sluša sedam od 10 ljudi, a 79 odsto “juri” najbolje ponude i prema tome planira kada će otići.

Zanimljiva brojka je to da 73 odsto ispitanika ponekad zaboravi da napravi rezervaciju za deo putovanja ili neki izlet, a 22 odsto zaboravi da to uradi, a nekad i ključni deo puta ne rezerviše skoro nikada.

Polovina učesnika u istraživanju je reklo da im je najteži deo vezan za sam proces rezervisanja, a 62 odsto kaže da je svako pronalaženje avionskog leta veoma stresno, a da je takođe poteškoća u tome pronaći šta raditi i organizacija kada šta uraditi, piše “lonely planet” b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime