Analizom devet popularnih pasta za zube istraživači su otkrili kako i kod ljudi koji redovno peru zube dolazi do propadanja zubne gleđi.

Iako ni jedna testirana pasta nije sprečila dentalnu eroziju, Blend-a-Med Pro Expert je uz Regenerate proglašena najmanje efikasnom.

Čak ni one koje u svom nazivu ističu zaštitu od propadanja (Sensodyne Pronamel i Elmex Erosion Protection) nisu ništa bolje od obične pljuvačke u zaštiti zuba.

Test je pokazao da eventualno možete dati šansu pastama Sensodyne Repair and Protect i Colgate Caries Protection, koje su se pokazale kao najbolje.

“Ni jedna od analiziranih pasta nije sposobna da spreči dentalnu eroziju niti preosetljivost zuba, što je razlog za zabrinutost”, ističe profesorka Ana Cecília Corrêa Aranha sa Univerzitetta u São Paulu.

“Za propadanje zuba krivo je više faktora. Ono ima veze sa pranjem ali pre svega sa ishranom. Hrana i piće sve su kiseliji kao rezultat industrijske proizvodnje”, dodaje autorka studije dr Samira Helena João-Souza za Daily Mail. izvor: net.hr, daily mail

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime