Lekari upozoravaju da su osobe s indeksom telesne mase većom od 30 kg/m2 debele. Žene koje spadaju u ovu grupu trebale bi da jedu tri veća obroka dnevno umesto nekoliko manjih. Tako će osigurati manje skokova glukoze u krvi i niži nivo masnoća.

Kako smanjiti rizik od bolesti srca ako ste debela žena? Standardni saveti za mršavljenje i očuvanje linije i zdravlja ovde ne vrede. Naučnici Univerziteta u Missouriju savetuju gojaznim ženama da jedu tri veća obroka dnevno umesto nekoliko manjih obroka.

Pri testiranju nivoa glukoze i masnoća u krvi kod žena koje su konzumirale 1.500 kalorija dnevno dva dana zaredom, ustanovili su da su tri obroka dnevno bila povezana sa znatno nižim nivoom masnoće u krvi.

Jedna je grupa konzumirala tri tekuća obroka koja su sadržala 500 kalorija, dok je druga grupa konzumirala šest obroka po 250 kalorija.

“Mnogima je teško da jedu zdravo, a većina unosi previše kalorija. Ako često jedete šanse su da ćete uneti više kalorija”, objasnila je Jill Kanaley iz Odseka za nutricionizam i fiziologiju koja je rukovodila pomenutim istraživanjem. 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime