Karantin za korona virus covid 19 skraćen je na sedam do deset dana. Tako je odlučio američki Centar za kontrolu bolesti.

Dakle, oni koji su bili izloženi korona virusu sada moraju da poštuju karantin najviše do 10 dana. Ranije je to bilo 14 dana. Čini se da se sada za 10 dana ili pokažu ili ne simptomi novog virusa.

Ako za sedam dana osoba ima negativan test i nema simptome može da izađe iz kuće. A ako nema testa u kući ostaje deset dana. I to je najčešće dovoljno.

Ipak, četrnaestodnevni karantin je najsigurniji način za smanjenje rizika, ističu stručnjaci. Što je sigurno, sigurno je nema šta.

Stručnjaci uvek i uvek ističu da treba držati distancu, nositi maske, prati ruke.

Ali kod nas su izgleda svi pametniji nego što treba pa se ove preporuke često ne poštuju, sudeći po velikom broju ljudi koji pohrliše na Kopaonik na skijanje, sudeći po onima koji su već uplatili proslave Nove godine po kafana isl. Ne bi bilo čudno i da se u Beogradu organizuje tradicionalni doček nastupajuće godine na gradskim ulicama. Uživaj dok možeš a posle u bolnicu a jadni lekari padaju s nogu lečći naše veseljake čiji je moto:“ma nije to ništa”, “neće mene”, “to je laboratorijski eksperiment”, “ne verujem u koronu”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime