Kako živeti zdravo

10 neizostavnih pravila

Želite da živite zdravo kako biste dočekali duboku starost vitalni i srećni, a već vas lagano i hvata panika što ste napunili velikih devetnaest godina. Evo ih 10 saveta šta je potrebno da to i izvedete. Pridržavajte se ovih pravila i živite zdravo i dugo.

1. Stalno se bavite fizičkom aktivnošću

2. Neprekidno učite, čak i kada ne morate

3. Ispravno se hranite, sa puno povrća, voća i ribe

4. Nemojte da pušite, pijete ili konzumirate lekove nepotrebno

5. Radite, čak i kada ne morate

6. Budite optimista i verujte u sebe

7. Javno iskažite pozitivne emocije i družite se

8. Izbegavanje samoću i izolaciju

9. Redovno spavajte i vodite higijenu

10. Shvatite da je starenje normalno i da nije ništa loše

1 comment on “Kako živeti zdravo”

  1. 10.
    Tendencija da se usporava ritam življenja i razvija kompleks inferiornosti u doba mentalne zrelo¬sti, oko četrdesete godine, i pogrešno verovanje da se „ide nizbrdo“ zbog starenja. (Upravo je suprotno, i istina je da su čovekove najkoris¬nije godine, u mentalnom i duhovnom pogle¬du, one između četrdesete i šezdesete).
    Ljdui kada napune četrdeset ili pedeset o sebi govore sa sažaljenjem kao o „starom čoveku“, umesto da preokrenu stvari i izra¬žavaju zahvalnost što su dostigli doba mud¬rosti i razumevanja.
    Pogrešno verovanje da su i suviše stari da ispoljavaju kvalitete inicijative, imaginacije i samo¬pouzdanja. Muškarci i žene četrdesetih godina imaju sklonost da se ob¬lače tako da, ako je moguće, ostave utisak ka¬ko su mnogo mlađi, kopiranje stila mladosti.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *