Neke ozbiljne bolesti često počnu kao prehladice, muče vas par dana pa nestanu, onda se ponovo vrate.

“Najteže bolesti počnu kao da je samo reč o prehladi”, kaže dr David Weitzman iz American Academy of Urgent Care Medicinea.

Zato pročitajte ovo, jer to mogu da budu pokazatelji da li je samo prehlada ili nešto ozbiljnije:

Glavobolja

Ako imate baš, baš jake glavobolje, ako ne možete da radite, da se koncentrišete vreme je da posetite doktora. Može da bude čak i meningitis.

Visoka temperatura

Umerena temperatura pomaže organizmu u borbi protiv bakterija i virusa. Ali ako je temperatura iznad 38,5 i neprestano se vraća, možda je nešto ozbiljnije od prehlade.

Stalni umor

Ako se danima osećate umorno, ne ustaje vam se iz kreveta, teško vam je da bilo šta uradite posetite lekara. Možda je ozbiljnija prehlada, grip ali lekar će već znati.

Stalno se bolesni

Ako tegobe nestanu, onda se opet vrate i tako više puta, svakako valja otići kod lekara, jer možda imate ozbiljniju sekundarnu infekciju, organizam vam je oslabio i ne može više sam da se brani. Treba mu pomoći jer možete da navučete mnogo ozbiljnije bolesti.

Nepravilan rad srca

Mnogi ljudi uopšte ne vode računa o povremenim nepravilnostima u radu srca a trebalo bi, jer ste možda dehidrirali ili virus napada srčano tkivo. Plućna embolija, odnosno krvni ugrušak koji ulazi u pluća, može takođe da uzrokuje nepravilan rad srca.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime