lg

Kako izaći iz depresije

Saznajte koje namirnice će vam poboljšati raspoloženje

Elizabeth Somer, autorka knjige Hrana koja će vas učiniti srećnim preporučuje ovih pet namirnica koje će vas izvući iz depresije i ekspresno vam poboljšati raspoloženje.

Narandža, limun, grejp

Agrumi su bogati vitaminom C koji snižava nivo hormona stresa. Ako uzimate dovoljno ovog voća preko dana, bićete mirni i veseli. Ako nemate keš za tropska voća i kupus će biti dobra zamena pošto je bogat ovim vitaminom.

Zeleno lisnato povrće

Kelj i spanać i blitva sadrže folnu kiselinu, koja prema istraživanjima smanjuje depresiju i poboljšava protok krvi u u mozgu. Ako ne jedete zeleno povće barem jednom dnevno, razmisilite o tome da uzimate multivitamine koji sadrži folnu kiselinu.

Orasi

Glavni sastojci koji će učiniti da se osećate kao dete – srećni i bezbrižni je  vitamin E, aminokiseline i magnezijum. Orasi imaju nizak glihemijski indeks, što znači da ne utiču na nivo šećera u krvi, ali zato snažno utiču na promenu raspoloženja na bolje.

Losos i skuše

Omega 3 masne kiseline koja se nalazi u masnoj ribi poput lososa, skuše i haringe su veoma važne za dobar metabolizam i pozitivan stav. Ova hrana će odmah poboljšati vaše raspoloženje, a smanjuje rizik od depresije, stresa i gubitka pamćenja.

Sušene trešnje

Kalijum, magnezijum i vitamin C pomažu organizmu da se izbori sa stresom. Suve trešnje održavaju mozak zdravim jer sadrži antioksidanse koji priječavaju oštećenje na moždanim ćelijama.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *