Jednostavan trik da skinete kilograme

Ako niste od onih koji su u stanju da drže dijete – probajte ovaj trik: skoncentrišite se na hranu na tanjiru ispred vas i slušajte svoje telo

Brojne studije, vršene između ostalog i na Univerzitetu Harvard, pokazuju da ako uspemo da uklonimo sve što nam odvlači pažnju i skoncentrišemo se na ono što jedemo možemo značajno doprineti gubitku neželjenih kilograma tako što ćemo unositi količinu hrane koja je našem organizmu potrebna i nećemo se prejedati.

Istraživači tvrde da je ovaj metod veoma efikasan zato što dovodi naše telo i naš mozak u sklad dozvoljavajući stomačiću da pošalje našem mozgu na vreme informaciju da smo siti.

Smatra se da i naše pamćenje onoga što smo pojeli igra važnu ulogu u smanjivanju apetita. Distrakcije u toku ručka dovode do toga da pojedemo previše ili da brže osetimo potrebu za ponovnim unosom hrane. Na primer, ako ručate i istovremeno gledate TV vaš stomak može da “zaboravi” koliko ste pojeli i da ne pošalje adekvatnu poruku mozgu zbog čega ćete i dalje osećati glad ili ćete brže ponovo ogladneti.

Ovaj gotovo budistički pristup podrazumeva da se pred obrok zapitate da li ste zaista gladni (odgovor na to ćete dobiti vrlo lako – najlakši način da to skontate je ako vam creva krče). Zatim uklonite sve što bi vas ometalo bar na 20 minuta koliko je potrebno da serije hormonalnih signala između stomaka i mozga registruju poruku da ste siti i polako žvaćite.

Ako ovaj proces odradite pravilno, ne samo da ćete se osećati bolje zbog manje kilograma, već ćete i više uživati u ukusu i mirisu hrane.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *