Jedite sporije i ne žurite jer brzo jedenje loše utiče na zdravlje. A koliko brzo ne treba jesti?

Ako doručkujete u hodu ili za desetak minuta, ako ručate i večerate za dvadeset, nije dobro. Tako povećavate rizik od visokog holesterola a i gojaznosti.

Ali vi to ne želite. Ne želite da imate problema sa holesterolom a nikako ni da se ugojite jer su istraživanja pokazala da oni koji jedu brzo unose i veću količinu hrane.

A kad sebi dozvolite jednu lošu naviku lako se nagomilaju i druge. Verovatno se i vama dešava da kad žurite često jedete nezdravu hranu, unosite u organizam ono što ne bi trebalo. Kupujete brzu hranu, grickalice a sve to zalivajući gaziranim pićima. I uvek govorite, samo ovog puta.

Stručnjaci preporučuju da uživate u hrani kako bi osetili njen pravi ukus. Naravno, pre toga je važno odlučiti se za zdravu hranu. Žvaćite lagano, osetite sve te divne ukuse povrća, raznih mesa, testenina. Jedite umereno i raznovrsno.

Posebno je važno da ručak bude dobro koncipiran a večera lagana koju nikako ne treba jesti neposredno pred spavanje. Ne preskačite doručak.

Ako provedete nekoliko minuta duže za stolom dok jedete organizam će vam biti zahvalan a vi ćete izbeći posledice loše hrane i prebrzog gutanja.

To je najmanje ali veoma važno što možete učiniti za sebe.