Svi dobro znaju priču o jabuci na dan, koja doktora tera iz kuće van

Ljudi koji redovno konzumiraju jabuke imaju bolje zdravlje. Tačnije bolje oralno, mentalno i kardiovaskularno zdravlje, jače kosti i bolju liniju.

Bolje oralno zdravlje

Jabuke mogu povećati proizvodnju pljuvačke koja će eliminisati bakterije i ostatak hrane iz usta. Ovo može pomoći u smanjenju rizika od lošeg zadaha.

Štite ćelije mozga

Prema istraživanjima stručnjaka sa Univerziteta Cornell, jabuke u sebi sadrži posebne supstance koje mogu imati pozitivan učinak na rad ljudskog mozga.

Održavaju telesnu težinu

Voće, posebno jabuke, zahvaljujući visokom sadržaju vlakana mogu u digestivnom kanalu ubrzati delovanje dobrih bakterija. Ovo može pomoći u prevenciji metaboličkih poremećaja povezanih sa gojaznošću i patološkim procesima koji mogu dovesti do dijabetesa.

Zdravlje srca

Istraživači sa državnog univerziteta u Floridi rekli su da su bili prijatno iznenađeni nakon izrade studije koja je utvrdila da jabuke mogu smanjiti broj faktora rizika od srčanih oboljenja.

Osnažuju kosti

Jabuke spadaju u red plodova koji mogu imati blagotvorno dejstvo na gustinu kostiju i njihovo jačanje. Ovo može pomoći u zaštiti kostiju od oboljenja kao što je osteoporoza.