Izgladnjivanje ubija želju za seksom

Česte dijete kojima su žene sklone ne bi li postigle idealnu sliku u ogledalu, ne samo da mogu da dovedu do anoreksije već takve osobe postaju i aseksualne, tvrdi poznati britanski seksolog Sara Brever.

"Kada se telesna težina spusti prilično ispod normale materica se smanjuje, nestaje menstruacija i time drastično opada libido. Što je više indeks telesne težine ispod normale, to je manja želja za seksom", tvrdi Breverova.

Ona kaže da telo tada razvija mehanizme kojima se brani od trudnoće jer se psiha izgladnele osobe ne može nositi i sa trudnoćom.

Trenutno, osobe koje najčešće "boluju" od anoreksije i aseksualnosti su manekenke i top modeli. Tako je pre godinu dana umrla brazilska manekenke Ane Karoline Resrton (21) koja je umrla od anoreksije, a teška je bila samo 40 kilograma.

1 comment on “Izgladnjivanje ubija želju za seksom”

  1. jao strasno,zaista one devojke koje su prakticno gladne radi savrsene figure,mislim da se grdno varaju,bolje je jesti umereno i sto vise povrca i voca a samim tim i lepse je imati zanosne obline od kosti i koze,zar ne?;)

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *