iPhone i Apple Watche će se uskoro koristiti u lečenju depresije. U koju ste upali pošto previše visite na telefonu verovatno.

Ovi uređaji će pomoći da se utvrdi na koji način fizičke aktivnosti, rad srca i san utiču na depresiju od koje pati veliki broj ljudi, pogotovo u ovo vreme pandemije covid 19 virusa.

Prema najnovijim podacima u svetu od depresije boluje preko 300 miliona ljudi i dovodi do skoro milion samoubistava tokom godine..

Apple je kupio Beddit firmu koja proizvodi automatske programe za praćenje spavanja. Tako je postao saradnik istraživanja University of California, Los Angeles o depresiji.

Istraživanje ima za cilj da utvrdi koji sve faktori utiču na razvoj depresije i kako bi mogla efikasno da se leči. Biće testirano oko 3000 studenata dobrovoljaca koje će program pratiti preko njihovim mobilnih

“Ovo je važan kork za dobijanje objektivnih i preciznih merenja koja će voditi i dijagnozu u lečenje,” rekao je Nelson Freimer psihijatar i vođa istraživanja govoreći o uključivanju inovatine tehnolobije u lečenju psihijatrijskih poremećaja.

Posebno je istaknut značaj savremenih tehnoloških dostignuća sa kojima se može raditi na daljinu zbog potrebe socijalnog distanciranja u vreme covida 19.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime