Ako vas muče glavobolje, mozda je najbolje da odete u krevet. Sa nekim. Seks može da izleči glavobolje sudeći po naučnicima, a avanture u čaršafima mogu da budu efikasnije od uzimanja nečeg iz kućne apoteke.
 
Više od polovine onih koji pate od migrena, a koji su probali seks tokom bolova, osetili su olakšanje, otkriva istraživanje, a jedna od 5 osoba uopšte više nije imala bolove!
 
Jedna od teorija je da seks radi tako što oslobađa endorfine, prirodne lekove za bol u organizmu koji deluju na centralni nervni sistem da bi eliminisali glavobolju. Seks se čak koristi i kao terapija koju pripisuju lekari.  Na univerzitetu Munster u Nemačkoj, lekari su sakupili podatke 400 pacijenata sa dva tipa glavobolja koje su lečene tokom dvogodišnjeg perioda.
 
Otkrili su da je 33% njih vodilo ljubav tokom migrena. Od njih je 60% sa migrenom i 36% sa hroničnim glavoboljama imalo poboljšanja. Muškarci imaju veće koristi nego žene, a 36% njih koristi seksualnu aktivnost kao terapiju da se izbori sa svojom glavoboljom. Čak 19% pacijenata osetilo je potpuno olakšanje, dok je 51% imalo umerena olakšanja, a 29% veoma malo boljitka. Dakle, ukupno 42, 7% pacijenata je imalo bar upola manji bol.
 
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime