David Zinczenko, autor hit knjige “Eat This, Not That” (Jedite ovo a ne to) kaže da je otkrio sve tajne kako da se poboljša ishrana. Zdrava hrana nije važna samo zbog vitke linije nego i zbog dobrog osećanja i sreće. Zdrava hrana je ključ srećnijeg života.

Jogurt
Jogurt je sjajan za jačanje imuniteta. Pored toga jogurt štiti organizam i od nastanka karcinoma. Jogurt je najbolje jesti sa voćem ili medom. Idealan je za doručak ili užinu.

Paradajz
Bogat je antikosidansima i odličan u sprečavanju različitih vrsta bolesti, uključujući i rak pluća, prostate, kože i želuca. Sadrži likopen koji ljudskom telu pruža dobro zdravlje. Čak je dobar i sok od paradajza

Zob
Smanjuje rizik od srčanog udara. Još od davnina zob je poznat kao žitarica koja doprinosi boljem zdravlju, a danas je priznaje i moderna medicina. Najpopularnije su zobene pahuljice koje su idealne za zdrav doručak.

Šargarepa
Bogata je karotenom koji je sjajan za smanjenje rizika od različitih vrsta karcinoma, a pomaže i kod astme i reumatskog artritisa. Šargarepe treba jesti svaki dan.

Borovnica
Borovnice su voće koje se može pohvaliti najvećom količinom antioksidansa. Snažne su u borbi protiv karcinoma, dijabetesa i demencije. Borovnice su bogate vitaminima A i C.

Orah
Orah obiluje masnim kiselinama omega 3 i polifenolima koji sprečavaju upalne procese. Orah je veoma zdrava namirnica koju bi bilo dobro konzumirati svakodnevno. Bademi i lešnici su takođe odlični.
 
Spanać

Štiti zdravlje srca, mozga i kostiju. To magično povrće poboljšava protok krvi pa ga autor preporučuje i za probleme sa impotencijom. Spanać treba jesti svakog dana. Kao zamena mogu da posluže kelj, zelena salata ili blitva.

 

2 KOMENTARI

Comments are closed.