Znate već šta je to što ne bi trebalo da jedete, ali uvek kažete, ma još ovaj put i tako godinama. Sada je trenutak da tome stanete na put. Ovo je hrana koja loše utiče na vaše zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. 

 
Ukratko, ovo je hrana koja vas zaglupljuje.
 
Fast fud
 
U frci ste a gladni, nešto bi pojeli na brzaka i odlučujete se za fast fud, onako s nogu a kao da ste strpali gomilu otpada u svoj organizam. Prema najnovijim istraživanjima rađenim u Velikoj Britaniji, deca koja su redovno jela fast fud hranu vremenom su počela da degradiraju, smanjivao im se IQ.
 
Slatkiši
 
Čokolade, tortice, sladoledi ko bi im odoleo i zašto, pitate se, jer jednom se živi. Šećer loše utiče na vaš mozak. Istraživači iz Kalifornije su pacovima davali svakog dana proizovde od šećera, posle nekog vremena ove jadne životinje nisu umele da nađu izlaz iz kaveza, čak i kada je bio otvoren. Šećer i kod čoveka smanjuje mogućnost zaključivanja, utiče na čovekove emocije, loše deluje na brojne organe.
 
Žvaka
 
Mislite da žvaka ubija loše mirise, da vam pomaže kada ste nervozni, ali ne. Žvaka ubija apetit i još nešto. Prema istraživanjima britanskih naučnika oni koji su u mladosti neprestano žvakali žvakaću gumu imali su za posledicu opadanje psihičkih aktivnosti. 
 
Zasićene masti
 
Ako jedete previše masnu hranu to svakako nepovoljno deluje na rad vašeg srca. Ali takođe nije dobro ni za vaš mozak. Na Harvardu je rađeno istraživanje tokom četiri godine, u kome su učestvovale žene koje su u tom periodu jele previše masnu hranu. Prema rezultatima rad njihovog mozga je bio mnogo lošiji od onih čija ishrana nije bila bazirana na zasićenim masnoćama. 
 
Ugljeni hidrati
 
Veliki unos ugljenih hidrata uticaće na brzo povećanje energije ali će ona isto tako brzo nestati, što je jedna od loših strana ishrane bazirane na ugljenim hidratima. Istraživači u Kaliforniji su konstatovali da su žene koje su koristile manje ugljenih hidrata u ishrani brže i kvalitetnije rešavale testove od onih čija je ishrana bazirana na previše ugljenih hidrata.
 
Konzervirani proizvodi
 
Konezervirani proizvodi možda pomažu da brzo spremite hranu kada nemate vremena ili ste preumorni. Ali ne bi trebalo da vam to bude praksa. Prema istraživanjima ljudima koji često koriste konzerviranu hranu, zatim hranu koja ima previše soli smanjuje se mogućnost brzog zaključivanja, gube pažnju i usredsređenost. Takođe, imuno sistem radi lošije, nisu otporni na infekcije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime