Umesto da se kljukate lekovima i padate u očaj zbog svog zdravlja, vreme je da stvarno nešto uradite za sebe. Recimo, da izađete na sunce, promenite navike, počnete da se bavite sportom i zdravo hranite. I svi stručnjaci se slažu da će vam biti mnogo bolje. Evo ih 7 namirnica koje će vam poboljšati zdravlje a ima ih svuda i nisu skupe.

Luk
Pitajte vašu baku šta da jedete kada ste bolesni i reći će vam – luk! Najnovija istraživanja dokazuju da je luk koristan za mnoge zdravstvene probleme. Smanjuje simptome dijabetesa i štiti od kardiovaskularnih bolesti. Sprečava i upalne procese u organizmu, štiti želudac a dobar je i protiv raka.

Brokoli

Brokoli pomaže kod prevencije kancera, a posebno je dokazano da je odličan za sprečavanje raka kože. Zbog toga ga treba jesti što više i uvek. Posebno ga konzumirajte leti, kada ste izloženi suncu.

Glog
Glog se danas može pronaći u čaju, ali i u kapsulama. Ako imate problema sa krvotokom barem dva puta nedeljno svoj organizam počastite glogom.

Paprika
Paprika je najrasprostranjenija srpska reč, posle vampira naravno. Potvrđeno je da paprika ublažava bol. Dobra je za uklanjanje mišićnih problema, artritisa pa čak i posle operacija. Ima i veoma pozitivan učinak na vitku liniju jer ubrzava sagorevanje masti, posebno one nakupljene na stomaku.

Banana
Banana je dobra za kožu. Ima protiv-upalna svojstva koja umiruju kožu. Banana je dobra i za varenje, posebno kod dijareje. Ako niste znali danas su mnogi proizvodi za lepotu kože nastali upravo na temelju banane. Možete je staviti i na manje rane i pomoći će izlečenje i smanjiti ožiljke.

Peršun
Peršun pojačava i ubrzava lučenje mokraće i zato ga često preporučuju kada osobe pate od urinarnih infekcija. Posebno je koristan čaj, ali dobro ga je jesti i svežeg.

Limun

Nekada se verovalo da limun uklanja anksioznost, povećava sposobnost pamćenja i poboljšava san i varenje. Nova istraživanja dokazuju da to i nije bilo pogrešno. On blagotvorno deluje na mozak , umiruje, smanjuje strahove i anksioznost a čak i smanjuje demenciju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime