Novo istraživanje otkriva da se razne Facebook grupe protiv vakcina širile lažne vesti i nepoverenje u vakcine i pre nego što je neka od vakcina bila razvijena. Tako je nanesena ogromna šteta.

Zato se konstatuje da su grupe protiv vakcina na društvenim medijima imale veoma negativnu ulogu u širenju nepoverenja u vakcine, piše psypost.org. Sve to je demotivisalo ljude da se vakcinišu što je omogućilo širenje virusa.

Istraživači su se posebno fokusirali na aktivnosti grupa protiv vakcina na Facebooku gde se pojavljuje veliki broj grupa koje sugerišu da je pandemija zavera protiv čovečanstva a takođe i vakcine.

Konstatovano je da grupe protiv vakcina šire dezinformacije o vakcinama, govore o teorijama zavere a umesto vakcina predlažu, kako su nazvali, “prirodni imunitet” u borbi sa virusom.

Postovi su često širili teorije zavera i govorili su da je vakcina protiv covid 19 zavera radi profita. Njihove poruke su tvrdile da vakcine protiv covid 19 nisu bezbedne, da se menja genetska struktura ljudi.

Tako je oformljeno negativno javno mnjenje da je vakcina štetna i pre nego što se ona pojavila i pre nego što se o njenoj strukturi nije ništa znalo.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime