Probudite se u sred noći i gladni ste, krče vam creva. Otvarate frižider i gozba može da počne. Ali nemojte jesti šta dohvatite, poslušajte savete nutricionista šta je najbolji noćni obrok.

Sir je uvek dobra kombinacija. Bez hleba naravno, samo da prezalogajite. Možete kriški sira da dodate i par krekera i eto odličnog obroka u noćnim satima. Od sira i krekera ćete biti sitp do jutra što je bitno jer ćete moći mirno da zaspite i ne budite se pre vremena. Nutricionisti ističu da sir sadrži aminokiselinu tripofan koja se pretvara u melatonin koji je važan za vaš dobar san.

Mleko i integralne žitarice su odličan noćni izbor obroka. Napravite topli kakao napitak sa mlekom i zaspaćete siti i zadovoljni. Ako dodate i neku žitaricu san će biti još čvršći. Kalcijum u mleku pomaže u proizvodnji melatonina koji je neophodan za dobar san.

Šargarepa, paradjz, krastavac je povrće koje uvek imate u frižideru a kada se probudite u sred noći dobro je pojesti neko povrćance da ne osetite glad i da odmah posle obroka zaspite. To se odnosi i na sve drugo zeleno povrće i salate od njih.

I voće će vam pomoći da bolje zaspite. Vreme je trešanja, jagoda i eto odličnog izbora za noćno grickanje. I banane su dobre da utolite glad noću a spavanje posle obroka sa bananama biće lako i jednostavno. Sve u svemu, voće opušta mišiće, reguliše skokove šećera u krvi.

Puter od kikirikija neka vam uvek bude pri ruci. To je zdrava masnoća, izaziva pospanost jer pomaže proizvodnju melatonina.

Orasi, bademi, pistića kao na tacni donose prirodne melatonine, proteine, magnezijum koji će pomoći da kvalitetno i brzo zaspite.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime