Stranica "Treatment4addiction" izračunala je koliko, pušenje i konzumacija alkohola i droga, ljudima u proseku oduzimaju sati i godina života.

Redovno konzumiranje dva ili više alkoholnih pića dnevno, prema njihovim rezultatima, čoveku oduzima čak 23 godine života, a samo dva pića mogu ih koštati 6.6 časova života.

Ova tmurna statistika odnosi se na osobe koje su počele da redovno konzumiraju alkohol sa 16 godina i dnevno u proseku popiju 2.14 pića. Ove osobe u proseku žive 55.6 godina, dok osobe koje ne konzumiraju alkohol 23.1 godinu duže.

Redovno pušenje paklice od 20 cigareta dnevno, oduzima nam 10 godina života, dok samo jedna cigareta hroničnog pušača košta 14 minuta.

Osobe koje su počele da puše sa 17.8 godina starosti i tokom dana popuše jednu paklicu mogle bi da žive 68.7 godina, a prema podacima sajta, pušenjem gube 10 godina života.

Zavisnici od kokaina svakom novom dozom droge gube pet sati , a svakodnevnim uzimanjem 34 godina života i u proseku umiru sa 45 godina, ukoliko su sa ovom zavisnošću počeli u svojim dvadesetim godinama.

Zavisnici od metadona, skraćuju svoj život za 38 godina i prosečno umiru u 41. godini života – gubeći tako 38.2 godine života.

Metamfetamin ovisnike košta čak 42 godine života, a prosečni zavisnik umire s 37 godina, ukoliko je počeo da ovu drogu koristi sa 19.7 godina. To je životni vek kraći za 41.9 godina od proseka zdrave osobe.

Heroin oduzima čak 41 godinu života, a prosečni zavisnik umire s 38 godina. Prosečna dob kada zavisnici počinju sa konzumacijom droge je 23 godine.

Džejk Tri, jedan od osnivača edukativne stranice, napomenuo je kako ipak postoji previše faktora, koji svakodnevno utiču na ljude, a time i na stopostotnu preciznost dobijenih rezultata, kod samo jedne konzumacije droga, alkohola i pušenja.

"Metodologija istraživanja ipak pruža precizniju brojku kada se radi o hroničnim pušačima i korisnicima droga i alkohola", kazao je Tri, prenosi "Daily Mail".

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime