Plastičnim kesama i uništavanju drage nam planete zemlje su odbrojani dani, pošto će u celoj EU od sledeće godine one biti potpuno zabranjene. Zato su alternantive biorazgradive kese, ili obični platneni cegeri kakve su naše bake nosile na pijacu. Katarzyna Okinczyc i Remigiusz Truchanowicz, smislili su nešto između – ovu "60 Bag" torbu za kupovinu, napravljenu od novog materijala koji će se samouništiti posle 60 dana. Upotrebljeni su lan i viskoza, po posebnoj formuli razvijenoj u Poljskoj, a materijal se dobija od industrijskog otpada lana i prilikom proizvodnje ne koristi toksične materijale i uošte ne zagađuje prirodu. Proizvodnja je već počela i mogu se nabaviti u različitim dimenzijama i oblicima.

3 KOMENTARI

  1. Ćao,
    Jedno potpuno praktično pitanje,gde u Beogradu, Srbiji..,nabaviti biorazgradive kese.Moji prijatelji koji se bave prodajom organskog povrća zainteresovni su da umesto plastičnih kesa koriste biorazgadive (ne papirne jer je nemoguće u njih pakovati sveže vlažno povrće).
    Vesna

  2. nemam pojma, MAXI je uveo biorazgradive kese, pa bi mogao da se kontaktira Miskovic 😛
    nazovite Ministrastvo za zastitu zivotne sredine, mozda oni znaju , kod nas zabrana plasticnih kesa pocinje od 2010. pa pretpostavljam da ce se sve vise i vise pojavljivati proizvodjacha ovih zdravih kesa

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime