Dobre stvari za imunitet su sve važnija tema. U žižu naših interesovanja ovih dana je svakako i kako pomoći organizmu da se izbori sa infekcijom, sedenjem u kući, neaktivnošću, strahom. Sve to utiče na naš imunitet ali ne brinite, stručnjaci savetuju šta da činite da vam bude bolje.

Crna čokolada

Prema istraživanjima stručnjaka 50 grama crne čokolade je dragoceno. Čokolada bi trebala da sadrži najmanje 70 posto kakao. Upotreba crne čokolade može da ojača imunološki sistem.

Istraživanje sprovedeno od strane američkih stručnjaka je pokazalo kada su osobe pojele komad čokolade da se poboljšao ćelijski imunitet i odbrambeni mehanizam tela.

Spavanje

Na Univerzitetu San Dijego dobrovoljci od 18 do 55 su bili pre nekoliko godina inficirani virusom gripa. Među učesnicima koji su spavali manje od pet sati dnevno infekcija je vrlo brzo počela da se razvija. Oni koji su spavali od sedam do devet sati ostali su zdravi.

Slične testove su pre nekoliko godina uradili i nemački istraživači. Rezultati su bili slični i pokazali da je spavanje dragoceno za jačanje imunološkog sistema.

Pozitivne emocije

Izraelski naučnici su putem istraživanja ustanovili da se kada čovek doživi pozitivnu emociju u mozgu aktiviraju centri zadovoljstva. A to povoljno utiče na jačanje imunog sistema. Smeh je takođe dragocen za uravnoteženo stanje čovekove psihe što deluje i na poboljšanje imunološkog sistema.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime