Desni izazivaju probleme sa erekcijom?

Ako vam krvare desni pazite...

Muškarci kojima ozbiljno krvare desni imaju dva puta veće šanse za problem sa potencijom, kažu naučnici!  Oni tvrde da se kod osoba koje imaju probleme sa desnima bakterija iz usta spušta u krvotok. Čim dospe u krvotok bakterija počinje da deluje na krvne sudove i arterije, a oni postaju tvrdi i uski, kao što se dešava kod srčanih bolesti.
 
Ovaj efekat povećava rizik za probleme sa erekcijom, a sve veći broj ispitivanja ukazuje na povezanost slabe erekcije i znakova srčanih bolesti. To se dešava zbog toga što je muškomorganizmu potrebno snadbevanje krvlju da bi imao erekciju, a krvni sudovi u tom delu tela su manji od onih blizu srca, pa se brže napune. Međutim, priroda povezanosti između ovih bakterija i srčanih bolesti još uvek nije jasna.
 
Znaci ozbiljnog problema sa desnima:
Krvare desni
Loš zadah
Gubitak zuba
Crvene, upaljene/povečene desni
Nagomilavanje kamenca na zubima
 
Bakterije verovatno utiču i na imunitet, izazivajući zapaljenje krvnih sudova, a to nagomilava masne naslage na arterijama. Naučnici sa univerziteta u Turskoj su proučavali grupu muškaraca koji su imali probleme se erekciom i grupu muškaraca bez ikakvih problema.
 
Otkrili su da čak 53% onih sa erektivnom disfunkcijom ima ozbiljne probleme sa desnima, je samo 23% bilo bez tih problema. Lekari kažu da ova veza može da izgleda neozbiljno ali podaci zaista ukazuju da su problemi sa desnima mogući uzrok problema sa erekcijom!
 
Ne samo da oralna higijena postaje problem već samopouzdanje, samopoštovanje i veze trpe, takođe. Da biste izbegli ove probleme, postoji dosta toga što možete uraditi da ovo sprečite.
 
Uklanjanje ostataka hrane koja ostaje između desni izuba je zaista važan korak za sprečavanje bolesti desnih. Koristeći interdentalne četkice za zube i konac jeste najbolji način da ovo uradite. Samo pranje četkicom čisti 60% površine zuba, pa je ovo sjajan način da sprečite naslage – uzrok bolesti desnih još na početku.
 

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *