Mislite da su rakijica i slaninica najbolji lek? Pa, ne baš. Evo o čemu se radi.

Ako ne želite da dobijete rak definitivno nisu. Odnosno postoji nekoliko stvari koje odmah možete da uradite. Ok, pušenje se podrazumeva, ali ne mislimo sada na to.

Naučnici kažu da ako iz ishrane izbacite slaninu i alkohol smanjujete rizik od raka za 40 posto.

To je zaključak istraživanja koje je sproveo World Cancer Research Fund (WCRF).

Studija je urađena na osnovu podataka o 50 miliona ljudi, a WCRF poručuje da bi trebalo da ograničite unos crvenog mesa, kao i sokova i prerađene hrane. Bilo bi najbolje da izbacite slaninu i alkohol.

Dakle, rakijica i slaninica definitivno nisu put ka dugovečnosti.

2 KOMENTARI

  1. Moj pokojni deda je ceo život jeo slaninu – ostalo meso u manjim količinama i živeo je 90 godina. Pradeda je svaki dan pio pomalo rakije i jeo slaninu i svo crveno meso i umro u 85. godini… Moj otac ceo život jede crveno meso u povećim količinama (175cm visine i uvek preko 105kg…) i pije i rakije i piva i vina, često i previše, ima 63 godine i ništa mu ne fali… Ajde sad to objasnite… Problem u tim istraživanjima je kako su gajene svinje i čime hranjene – konkcentrati i hiperprodukcija – 3 meseca za 120kg svinje, naravno da nije dobro. Ja kupujem privatno svinje (6 meseci do 140kg) i pravim svoju slaninu, šunku i nadeve – kao i moji stari! STRES je najveći problem svima, ekonomska neizvesnost i otimačina na sve strane. ŽIVELA SRBIJA!!!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime