Ide sezona slava! A to znači da ćete krkati na veliko. Slaniše, ali i slatkiše! E pa sada vam otkrivamo šta će vam se desiti ako stvarno preterate sa hranom.

Na sreću prejadnje bilo kojom hranom u tolikoj meri da vam zaista bude loše od toga je prilično teško, kaže Linda Benjamin Bobroff, profesorka sa Univerziteta Florida. Posle određene količine hrane biste počeli da povraćate pa bi i prestali da jedete.

Ok, možda ne biste umrli ali šta će se desiti ako se STVARNO prejedete?

"Posle nekoliko dana prejedanja bi vam bilo vrlo, vrlo loše", kaže naučnik James Ruff sa Univerziteta Juta. "Imali biste višak šećera u krvi i pravu injekciju energije, ali vaše telo bi oslobađalo insulin i to ne bi bilo dobro za vas", dodaje naučnik.

Doktori preciziraju da bi za vas bilo posebno loše prejedanje slatkišima. Vrlo verovato biste dobili dijareju posle nekoliko dana, a za samo dve nedelje bi vam se povećao holesterol. I to u slučaju da ste mladi i zdravi.

A imamo i loše vesti za sve ljubitelje slavske hrane. Dokazano je i da je posebno loša kombinacija šećera i masnoća koja će najbrže doneti probleme vašem zdravlju.

Eto sada znate…