Čuvajte se pića koja mogu izazvati srčani udar. Naravno ne znači da ih ne treba biti nikako već umereno a najbolje vrlo retko. Valjda je zdravlje važnije od željom za nekim napitkom. Oduprite se snagom volje i popite ono što je zdravo i što će doprineti zdravlju vašeg organizma a ne narušiti ga.

Kafica je tu da vas razbudi izjutra, pa onda je tu kada se umorite na poslu i to praktikujete više puta, popijete i kada posao završite. Sve u svemu to je dovoljno kafe da vaše srce i organizam reaguju panično. Jedna šojica kafe dnevno, kažu stručnjaci smanjuje rizik od srčanih oboljenja ali previše kafice izaziva suprotan efekat. Zato nemojte preterivati, čuvajte srce, treba vam.

Gazirana pića vam možda prijaju ali nikako nisu dobra za zdravlje, pogotovo u većim količinama. Ova pića povećavaju rizik od srčanih poteškoća i srčanog udara pre svega. Trba znati da gazirana pića imaju dosta šećera koji nikako nije dobar. Zato se orijentišite na čajeve, limunadu a i prirodne sokove pite u umerenim količinama jer i u njima ima dosta šećera.

Dobro su vam poznate priče o bakama i dekama koji su svako jutro, na šte srca popili po koju čašicu domaće. Ali treba znati da su oni živeli u vremenima kada nije bilo ovoliko stresa, kada je vazduh bio čitiji i kada im je uopšte život bio mirniji. A to nije slučaj danas. Aperitiv pred ručak, čaša crnog vina uz ručak svakako neće ugroziti vaše zdravlje, čak će biti i dobrodošli za bolje varenje. Ali preterano piće, to znate i sami, izaziva niz problema i naravno srčane tegobe. Umerite se i živite srećnije i zdravije.

Energetska pića izazivaju povišen krvni pritisak i povećanje srčanog ritma. Imaju i dobrane količine šećera. Zaobiđite ih a energiju koja vam je potrebna nađite u zdravoj hrani, šetnjama, vožnji bicikla, trčanju, plivanju.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime