Home Život Zdravi život Čista voda – najzdraviji napitak

Čista voda – najzdraviji napitak

0

S obzirom na to da se čovekovo telo sastoji od oko 70% vode, a mozak čak od 90%, upravo je voda ta u kojoj se odvija najveći broj hemijskih procesa u organizmu, pa je zato veoma važno kakav kvalitet napitaka unosimo u sebe. Voda je najzdraviji napitak. Vodu sa česme možemo pretvoriti u vrlo zdravu – odledjivanjem.

Voda iz gradskog vodovoda je dosta nezdrava za konzumiranje. Da bismo je očistili i doveli do vrlo kvalitetnog stanja, možemo primeniti sledeći postupak.

Prečišćavanje vode
Ostavimo vodu u posudi sa otvorenim poklopcem ili u otvorenoj flaši 12 do 24 sata kako bi se dehlorisala, a zatim sipamo u plastične flaše i stavimo u zamrzivač. Kada izvadimo flaše sa potpuno zaledjenom vodom, primetićemo da je u sredini led postao mutan sa različitim nijansama bele, žute i sive boje, a okolo je providan.

U tom unutrašnjem sloju koncentrisali su se viškovi soli iz vode, veliki deo toksičnih jedinjenja, teški metali, itd. U spoljašnjem delu zamrznute vode, tik uz ivice flaše, ostao je deuterijum – teška voda, veoma pogodna za pravljenje atomske bombe, ali ne i za funkcionisanje našeg organizma, koja u odredjenim, čak i veoma malim količinama veoma razorno deluje na organizam i izaziva smrt.

Kada izvadimo flašu iz zamrzivača, prelijemo je minut – dva toplom vodom, onda pažljivo otvorimo poklopac i pod pritiskokm se izbaci voda bogata deuterijumom. Nakon toga flašu zatvorimio i spustimo u neki veći sud napunjen toplijom vodom – oko 40C. Voda u flaši će se brzo otopiti, a na dnu će ostati talog. Sada procedite vodu kroz nekoliko puta ispresavijanu gazu i dobićete vrlo kvalitetnu prečišćenu vodu sa kojom možete pripremati sve napitke i hranu koja zahteva primenu vode.

Strukturisana voda
Ovako pripremljena voda ne samo da je prečišćena, nego je i strukturisana, kao i sva voda u živim organizmima i voću i povrću. Tu vodu organizam može direktno koristiti ne trošeći 25Ccal/1l na dovodjenje vode u stanje u kojem može biti usvojena u organizmu.

Strukturisana voda znatno je zdravija. Dugačak je niz lekovitih dejstava pročišćene i struktuisane vode: stvaranje veće snage i energije, dužom upotrebom smanjuje se potreba za snom i poboljšava kvalitet sna, produžava zdrav životni vek (nije slučajno što je piju dugovečni gorštaci), utiče na bolju reprodukciju i radjanje zdravije dece (jedan od razloga što ptice prelete hiljade kilometara u severne delove zemlje pre nego što na svet donesu mladunce).

Voda će ostati strukturisana 15h nakon odledjivanja i to je period kada ju je najbolje upotrebiti. U suprotnom, izgubiće deo svojih korisnih dejstava, ali će i dalje ostati prečišćena, pa se može i kao takva koristiti.

Svakako, na vama je odluka da li ćete zamrzavati vodu iz vodovoda, filtriranu, slabomineralnu flaširanu, izvorsku ili već neku drugu. U svakom slučaju, takvim postupkom znatno poboljšavate kvalitet svake vode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here