lg

Čest seks održava zdravlje srca i dobre forme, tera stres i loše raspoloženje, uklanja bolove i prolepšava

Seks je pravi eliksir mladosti i lepote a, što je najbolje, ne možete da preterate u doziranju.

U istraživanju sprovedenom na škotskom Univerzitetu Rojal Edinburg, ispitanici su morali da procene starost drugih ljudi.

Oni koji su izgledali sedam ili čak 12 godina mlađe nego što zaista jesu imali su jednu zajedničku naviku – često su vodili ljubav, u proseku četiri puta nedeljno. Naravno, moguće je da su se tako dobro zabavljali baš zbog svog izgleda, ali naučnici ističu da seks zaista prolepšava. Na primer, kod žena podiže nivo hormona estrogena koji čini kosu sjajnom, a kožu mekom i nežnom.

Prepuštanje strastima takođe može da vam pomogne da lakše prebrodite sezonu gripa i prehlada. Istraživanje američkog Univerziteta Vilkes pokazalo je da vođenje ljubavi barem jednom nedeljno povišava nivo antitela imunoglobina A za 30 odsto, što značajno poboljšava odbranu organizma od svih virusa i bakterija. Za žene bi migrena mogla da bude razlog da se prepuste ljubavnim užicima, a ne da ih izbegavaju. Porast nivoa hormona endorfina i kortikosteroida tokom seksualnog uzbuđenja i orgazma deluje kao odlično sredstvo protiv bolova. Osim migrena i glavobolja, seks može da olakša i druge hronične bolove, poput onih koji prate artritis, a odličan je i za oslobađanje od napetosti i stresa.

Čest seks održava zdravlje srca i dobre forme, tera stres i loše raspoloženje, uklanja bolove i prolepšava

Takođe, vođenje ljubavi tri puta nedeljno može da prepoloviti rizik od srčanog udara kod muškaraca, pokazalo je istraživanje Univerziteta Kvins. Budući da poboljšava cirkulaciju, seks je odličan u prevenciji svih bolesti srca. Seks takođe lagano smanjuje holesterol, a porast nivoa testosterona tokom seksa jača mišiće i kosti.

Vođenje ljubavi jača mišiće

Uzavrele strasti vaš će krevet pretvoriti u pravu teretanu. Pokreti za vreme vođenja ljubavi, kao i automatsko stezanje mišića, lepo će zategnuti ruke, nogu i zadnjice. Običan seks, bez ikakvih akrobacija, sagoreva četiri kalorije u minutu i podiže puls na 150, baš kao kod sportista pri maksimalnim naporima.

5 thoughts on “Čest seks održava zdravlje srca i dobre forme, tera stres i loše raspoloženje, uklanja bolove i prolepšava”

  1. uz konstataciju da se slažem sa svim napisanim moram dodati jos da svaki upražnjeni seks povećava želju i tjera na drgi

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *