Ako se sekirate zbog bora niste jedini. Doktori kažu da već sa 25 godina one mogu da se primete na koži. Razlozi su brojni, baš kao i tipovi bora i naravno mogućnosti za njihovo sprečavanje.

Prve vidljive linije se oko očiju. Ipak stručnjaci se slažu da postoji više vrsta bora.

To su trajne, one duboke bore koje se vremenom produbljuju. Tu su u reverzibilne bore, koje se nalaze na površini kože a njihova izraženost se menja u zavisnosti od dana, godišnjih doba i drugih različitih faktora.

Na kraju, postoje i nasleđene bore, koje se od samog početka nalaze ispod gornjih slojeva kože i koje će se pojaviti u budućnosti. One će vremenom postati samo izraženije.

Zašto se bore javljaju? Uprošćeno rečeno, zbog promena u koži koja stari, a procesi u njoj usporavaju. Supstance koje je održavaju čvrstom i glatkom se smanjuju. Sve se dešava zbog kombinacije efekata unutrašnjih procesa starenja tela i spoljašnjih faktora.

Najvažniji faktori koji ubrzavaju starenje kože su: sunce, stres i pušenje. Izbacite ove tri stvari i sačuvaćete kožu.

Postoje i brojni lekovi za bore. Pre svih tu su hijaluronska kiselina, kozmetički i biljni preparati. Za koji god da se odlučite, svakako bi pre tretmana trebalo da se konsultujete sa vašim dermatologom.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime