Ne obraćate pažnju, bolucka danas malo, sutra ne, prekosutra opet i zaboravite na to u svakodnevnim dešavanjima. Ali ne bi trebalo. Ima bolova koji, iako nisu jaki, već tinjaju, tu su, oglašavaju se i ne bi ih trebalo zanemarivati, jer mogu biti simptomi nekih ozbiljnijih problema.

Bol u struku

Oštar bol na desnoj strani struka obično je posledica preteranih fizičkih vežbi. Ali ako osećate bol a niste vežbali posetite lekara, možda je problem sa slepim crevom, jajnicima, bubrezima.

Glavobolja

Ako imate često jaku glavobolju a znate da nije migrena, jer nije praćena simptomima migrene, posetite lekara. Glavobolja može biti posledica određenih poteškoća u mozgu. A možda i ne, bolje je znati i biti siguran.

Bol u grudima

Ne mora da znači da je najava srčanog udara, može da bude i zbog prejedanja ili masne hrane. Valja proveriti, zato pravac kod lekara.

Zubobolja

Nemojte samo popiti tablete protiv bolova i “sanirati” problem. Jer, osnovni problem, a to je pokvaren zub ostaje. Problem je što to može uticati i na vaše celokupno zdravlje, jer bakterije imaju slobodan prolaz kroz pokvarene zube i haraju vašim telom. Budite pametniji od tih napasti i čuvajte svoje zdravlje.

Donji deo leđa

Bolovi u donjem delu leđa zaista mogu da budu veoma, veoma neprijatni. Oni mogu da budu posledica preteranih fizičkih vežbi, krečenja ako niste vični, kopanja u bašti ako to nikad nite radili, spremanja, čišćenja, nošenja teških stvari. Ali ako ništa od ovoga niste radili a boli vas u donjem delu leđa posetite lekara. Možda vam disk pritiska nerv, vi ne znate ali će snimci pokazati pravu situaciju.

Nadutost stomaka

Nadutost stomaka je mnogo češća pojava kod žena nego kod muškaraca. Može biti deo PMS-a, problema s jajnicima, jedenja određene vrste hrane. Bol ne treba trpeti već lečiti.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime