Biljke ne samo da krase vaše domove već su i dobre za zdravlje u kući. Zato kada kupujete biljke birajte one koje će uticati na vaš bolji san, smanjenje stresa, bolje raspoloženje, čistiji vazduh.

Kućna paprat je divna biljka koja će učiniti da se osećate kao u zelenoj šumi. Odlična je za one koji imaju suvu kožu, vlaži vazduh. Ova biljka eliminište formaldehide i druge vrste toksina.

Aloe vera je veoma korisna biljka. Nabavite je svakako jer je jedna od najlakših za održavanje u kući a veoma je zdrava. Odlična je za lečenje upalnih procesa na koži. Koristi se za lečenje lokalnih opekotina, posekotina i manjih infekcija kože. Super je i za lečenje stomačnih tegoba, ublažava zatvore, podstiče dobre crevne bakterije. Ima je u brojnim kozmetičkim preparatima, sapunima.

Neven ima divan narandžasti cvet koji će vam izmamiti osmeh na licu i dan učiniti lepšim. Pomaže u uklanjanju bola. Ako vas ujede insekt utrljajte malo soka od nevena da se smanji otok i bol. Neven umiruje grčenje mišića. Koristi se i za infekciju ušiju, čireva, bolnog grla. U obliku čaja je veoma koristan kod čira na želucu, dvanaestopalačnom crevu.

Ruzmarin je mirišljava biljka sa divnim svetloljubičastim cvetovima. Koristan je za poboljšavanje koncentracije i pamćenja, ublažava bolove u mišićima, jača imunitet. Naravno i dobar je začin.

Bršljan će osvežiti vaš dom a tako razgrnat uneće pozitivnu energiju u kuću. Bršljan je odličan za uništavanje alergena. Odličan je za one koji imaju astmu, poboljšava san.