Američki naučnik Ray Kurzweil ima 61. godinu. Ne poznajemo ga, ali nam zbog godina deluje kao ozbiljan čovek. A taj ozbiljan čovek kaže da je zbog neverovatnog napretka u razumevanju čovekovih gena i kompjuterske tehnologije teoretski moguće da u roku od 20 godina budemo u mogućnosti da zamenjujemo sve vitalne organe.

"Mnogi drugi naučnici i ja verujemo da ćemo za otprilike dvadeset godina imati sredstva i mogućnosti da reprogramiramo ‘softver iz kamenog doba’ našeg tela, tako da prvo zaustavimo, a zatim i preokrenemo proces starenja. Nanotehnologija će nam omogućiti zamenu vitalnih organa i, na kraju, besmrtnost", kaže Kurzweil. On pominje i minijaturne nano-robote – nanobote – koji će zameniti krvne ćelije i obavljati njihov posao hiljadama puta efikasnije. "Nanotehnologija će proširiti naše mentalne i fizičke sposobnosti do tog stepena da ćemo biti u stanju da za nekoliko minuta napišemo celu knjigu, trčimo sprint 15 minuta bez ijednog udisaja, ili ronimo čak četiri sata bez dodatnog kiseonika" dodaje Kurzweil.

Hm, nakon ovoga nam baš i ne deluje toliko ozbiljno…

 

2 KOMENTARI

  1. Pa za sad ne deluje ozbiljno kao sto nije delovalo ni ljudima pre 150 godina letenje pa danas ne mozemo da zamislimo zivot bez aviona… mislim, ljudski um je jos uvek velika misterija i ko zna sta moze sve da stvori…

Comments are closed.