Želite što pre da se zarazite covid 19 virusom i tako se rešite brige kad će se to desiti a sve misleći ćete se tako rešili problema. Preležite omicron i za vas je korona gotova. Ali to nije dobra ideja a razloga ima mnogo.

Možda ste se poveli za zaključkom lekara da omikron izaziva mnogo blaži oblik bolesti. Ali to ne znači kod svih bolesnika. Svi smo različiti, nekome je imunitet jači, nekom slabiji, možda imate i druge probleme. A kad se sve to uzme u obzir možda završite i u bolnici. Zato ne žurite, jeste da se kaže, kako će svi jednog trenutka preboleti ali sačekajte svoj trenutak.

Vodite računa i o tome da čak i ako se zarazite možda ne prepoznate simptome ili dok se oni pojave zarazite druge ljude. Možete zaraziti porodicu, kolege, komšije, poslovne partnere, piše npr.org. Vi ste to priželjkivali a oni veroatno nisu, zato budite oprezni jer u vašem okruženju ima i starijih ljudi koji su podložniji težim oblicima.

Znate sigurno i da će imunitet posle preležane korone trajati samo nekoliko meseci a ne godinama. A kako virus evoluira javljaju se i nove varijante, sada je to omikron ali se ne može predvideti šta će biti dalje. Virus će nastaviti da nas inficira pa možda to što ste preležali ovu varijantu neće biti mnogo važno da se ne zarazite novom mutacijom.

Vaša odluka da dozvolite sebi da budete zaraženi može izazvati niz infekcija što može dovesti do pritiska na bolnice a znamo da su lekari već veoma opterećeni. Zbog preopterećenja i lečenja pacijenata od korona virusa pacijenti sa drugim oboljenjma ne mogu da dođu na red.

Sve u svemu, pazite šta želite i ne žurite da se inficirate.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime