Ako imate problem sa preteranim znojenjem hrana bi mogla da vam pomogne. Nutricionista Rick Hay otkrio je način kako da rashladite svoje telo namirnicama i tečnošću.

Hay savetuje da unosite vitamin B jer on smanjuje stres koji dovodi do pojačanog znojenja, a da smanjite unos alkohola i kofeina. Takođe, jedite laganu hranu, vodenasto voće poput grožđa i lubenice, za koju je potrebno manje napora da se svari.

“B vitamin reguliše hormone i drži nivo stresa pod kontrolom. Često kada se znojimo budemo nervozni zbog znoja i ‘fleka’ koje stvara na odeći. Tada se još više povećava temperatura u našem telu i postajemo anksiozni i stresniji. Sve to vodi do pojačanog znojenja”, kazao ja Hay.

Takođe, magnezijum je dobar protiv pojačanog znojenja jer bez njega nervi gube kontrolu nad otvaranjem i zatvaranjem pora kroz koje izlazi znoj.

“Kada se znojimo gubimo dosta magnezija. Ovo vodi do pojačanog znojenja i potrebno je nadoknaditi ga. Jedite tamno zeleno povrće, orahe i semenke kako biste nadoknadili magenzijum, a jaja na oko i pivski kvasac za vitamin B. Oni su dobri za vaš nervni sistem i pomažu vam u regulaciji znojenja”, rekao je Hay.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime