Ako se mnogo znojite promenite ishranu

Evo šta bi trebalo da jedete

Ako imate problem sa preteranim znojenjem hrana bi mogla da vam pomogne. Nutricionista Rick Hay otkrio je način kako da rashladite svoje telo namirnicama i tečnošću.

Hay savetuje da unosite vitamin B jer on smanjuje stres koji dovodi do pojačanog znojenja, a da smanjite unos alkohola i kofeina. Takođe, jedite laganu hranu, vodenasto voće poput grožđa i lubenice, za koju je potrebno manje napora da se svari.

„B vitamin reguliše hormone i drži nivo stresa pod kontrolom. Često kada se znojimo budemo nervozni zbog znoja i ‘fleka’ koje stvara na odeći. Tada se još više povećava temperatura u našem telu i postajemo anksiozni i stresniji. Sve to vodi do pojačanog znojenja“, kazao ja Hay.

Takođe, magnezijum je dobar protiv pojačanog znojenja jer bez njega nervi gube kontrolu nad otvaranjem i zatvaranjem pora kroz koje izlazi znoj.

„Kada se znojimo gubimo dosta magnezija. Ovo vodi do pojačanog znojenja i potrebno je nadoknaditi ga. Jedite tamno zeleno povrće, orahe i semenke kako biste nadoknadili magenzijum, a jaja na oko i pivski kvasac za vitamin B. Oni su dobri za vaš nervni sistem i pomažu vam u regulaciji znojenja“, rekao je Hay.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *