Sigurno ste do sada čuli kako industrijska, prerađena hrana nije baš sjajna za vas. Naravno, cele, sirove namirnice su obično bolja alternativa.

Ipak, postoje i izuzeci. Evo sedam prerađenih namirnica koje su prepune korisnih sastojaka.

Sardine

Sardine su vrlo zdrave ribe pošto imaju omega 3 kiseline. Konzervirane ribe obično nemaju dodatke poput konzervansa ili veštačkih aroma i boja. Pored toga, važni sastojci će ostati netaknuti. I druge ribe iz konzerve su dobar izbor.

Pasulj iz konzerve

Konzervirana varijanta pasulja je zdrav dodatak brzom obroku. Kako bi smanjili količinu natrijuma, odaberite varijantu bez soli ili ga dobro isperite u vodi.

Puter od kikirikija

Sa čak 180-210 kalorija po porciji, puter od kikirija jeste vrlo jaka hrana. Ipak, nećete ga pojesti mnogo, a pun je vlakana i sadrži masti koje su dobre za vaše srce. Tako da smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa.

Humus

Humus je jednostavan namaz pripremljen od leblebija, maslinovog ulja, susama i limunovog. Sadrži veliku količinu proteina i gvožđa koji će vam pomoći da obuzdate glad i povećate nivo energije, a to vam može pomoći pri gubitku neželjenih kilograma.

Marinara umak

Ovaj prerađeni umak od paradajza obično se koristi kao sos za testeninu i odličan je izvor korisnih stvari uključujući vitamine C i A i gvožđa. Prema nekim istraživanjima, marinara umak može umanjiti rizik od hipertenzije kod osoba sa dijabetesom tipa 2.

Sir

Sir je namirnica koju mnogi ljudi ne smatraju zdravom. Ipak on sadrži jako puno hranjivih stvari kao što su kalcijum, cink, fosfor i vitamin B12.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime