Ako želite da se prepadnete (ili nekog da uplašite), idite do svog ormarića sa lekovima i pročitajte sva zaista uvrnuta neželjena  dejstva od vrha do kraja etikete. Iza uobičajene “glavobolje” ili “tegoba u stomaku” dobijate gomilu nekih gluposti kao ironučnu kaznu duha osvete što pijete lek. Naravno, većina korisnika neće uvideti ovu neku vrstu crne magije neželjenih dejstava  ali to samo znači da ćete se više iznenaditi kad naletite na…
 
5. Lek za grip izaziva psihozu
 
Lek:
Tamiflu je veoma popularna terapija za grip, a često ga roditelji dobijaju na prvi znak kijavica kod dece. Što je zastrašujuće jer Tamiflu…
 
Neželjena dejstva:
…može da izazove totalno loš trip od halucinacija preko psihoze do impulsivnog ponašanja. Deca koja su ga pila su pokušala da iskoče sa prozora ili iz automobila u pokretu. Dr Lorense Dž. Roberts, “kreator Interneta” se onesvestio i udario u drvo koje je završilo u nutrašnjosti njegovog  BMW-a, nakon uzimanja tamiflua, dok su neke druge odrasle osobe otišle do kraja i počinile samoubistvo. 
 
Ali umesto da udare zabranu na lek, američka administracija za kontrolu hrane i lekova je otišla baš u suprotnom pravcu, odobrivši Tamiflu za novorođenčad i decu. To je suludo, ali eto deca ne mogu da jure u kolima i fali im motornih veština da bi koristili pištolj.
 
Ali ozdravljenje je verovatno vredno mogućih neželjenih efekata, zar ne?
Na kraju krajeva, grip je zaista gadan, čak potencijalno fatalni virus koji implicira hiljade smrti svake godine. Dakle, ako Tamiflu može da sačuva živote, onda je možda vredan  rizika. Mislim, tako dugovečan lek ne bi čak bio ni na policama da nije dokazano da je efikasan u gomili naučnih studija, iznova i iznova – jel? Ima li efekta na grip? Tamiflu, kao većina drugih lekova za grip, ne radi ništa (osim što možda ima pseudo ludilo efekat)? 
 
 

Pročitajte o suludim neželjenim dejstvima u Galeriji:

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime