Pileći file – 1 kg; sveža paprika (crvena, žuta i zelena) – 3 kom; slatka pavlaka – 250 ml; puter – 50 gr; plavi sir (gorgonzola ili rokfor) – 50 gr; biber; ulje; so

Jednostavno, a ukusno. Uz to i lagano.

Pileće belo meso se otkosti, očisti od kožice, pa iseče na šnicle. Meso se proprži, pazi se da se ne prepeče, da u sredini ostane rozikasto i sočno.

Postavi se na tanjir, a u sudu gde se pržilo zagreje malo putera, pa na njemu, dok ne smekšaju udinstaju tri na rezance isečene paprike: zelena, žuta i crvena. Na kraju se ulije čaša slatke pavlake i izmrvi malo plavog sira (gorgonzole ili rokfora), čime se prelije meso u tanjiru.

Kažu da se ovako ili slično pripremljena piletina jede u pokrajni Burgundiji, pa ima li ičeg logičnijeg nego uz trobojno pile koristiti beli ili sivi burgundac, odnosno pino.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse…

 

Poručite odmah
150 din (+ PTT)
065/26 25 035
E-mail: [email protected]

 

 

 

Kuvanje za gurmane

Piše: Mika Dajmak

 

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"…

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime